2009. december 3., csütörtök

Sound Check

Itt ülök a 2000 dB-ben, még jó hogy vannak frankó füldugóim. Most állítgatjuk a monitorokat, amiben halljuk magunkat zenélés közben. Mindig rácsoldálkozom az itteni munkaszervezésre. Odahaza azt tapasztaltam, hogy van egy vezető és az megmondja a többiek mit csináljanak és ellenőrzi őket. Az itteni elképzelés az, hogy feladatokat kell adni és felelőséget a feladat meg megoldódik. Ez nagyon szépen működik minden alkalommal. Pl a koncert úgy fogjuk összepakolni, hogy minden meg van címkézve az összes kábel, ki-bemenet és mindenkinek meg van mondva mit, hova kell tenni, csinálni és a saját felelősége ezt megoldani minden alkalommal.

Az elmondás alapján 20 perc lesz nulláról felépíteni mindent, de már volt alkalom, hogy busz hiba miatt késtek és 10 perc alatt csinálták meg a koncertet. Az eddigiek alapján 7 koncertet fogunk adni következő héten. 6 iskolában lesz és az utolsó Arhus-ban (A pöttyel a tetején) 2. legnagyobb városban itt Dániában. Ez nyilvános, ingyenes cucc lesz csütörtök este. Szerintem remek gyakorlat lesz és sok hasznos tapasztalat.

A blog élete így lassan végéhez ér. Tervek szerint december 13-án repülök haza Hamburgból Malévval és este 10-11-re már Budapest levegőjét szívhatom magamba... :D
Biztos fura lesz a vidégi levegő után. Ahhh ismét hallom majd a tehervonatot esténként... Tatam-tatammm. :) Szeretem a hangját.

Egy kis ének... Tegnap felkértek, hogy énekeljek basszusgitárt egy szájzenélős dalban, amit a másik énekcsojavascript:void(0)port csinált. Vicces, hogy én tudok legmélyebbet énekelni tenor létemre. Amin nem is nagyon csodálkozom, a másik fiú gégéje úgy fel van tolva, hogy csodálom még van hangja. Honnan tudom ezt? Nagyon egyszerű. A torok annyira érzékeny, hogy tudja hogy áll a másik gégéje csupán a hangból. Pl ez az oka annak, hogy utálunk síró embert hallgatni és elkezdjük nyugtatni, de csak azért mert érezzük a sírást a saját torkunkban. :)
Ez az oka annak is, hogy jó érzés jó énekest hallgatni, mert egy kicsit úgy áll a saját torkunk, ahogy a jó énekesé. Nyitottan, lazán, szabadon, ahogy viszonylag ritkán áll. :)
Mára ennyi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése