2009. augusztus 18., kedd

Bevezető hét: Hétfő

A reggeli utáni eligazításból megtudtuk, hogy bevezető hét lesz és elmondanak mindent. A minden alatt érts mindent. pl: hogyan kell szelektíven hulladékot gyűjteni, mi van ha kigyullad az iskola, hogyan kell takarítani, felmosni, hogyan kell leszedni, teríteni az asztalt és a maradékot gyűjteni. Mindenre megvannak a szabályok, de ezek nem olyan töketlen hülye szabályok, amit megszokhattunk az iskolába, ezek csak az együttélést szolgálják és a kultúrált könyezet fenntartását.

A reggeli szintén szuper volt. Az étkezések svédasztalosak mindig. Reggeli, uzsi, ebéd, tea/kávé szünet, vacsora. Tehát számtalan lehetőség van arra, hogy az ember halálra zabálja magát a nap minden részében. Az első furcsaság a cékla és mogyoró páros volt, aminek meglepően jó íze van. Aztán a narancslekvár.
A dánok nagyon szeretnek énekelni és szinte mindenkinek korrekt, élvezhető énekhangja van. A dalaik vidámak és pattogósak. Lehet nem véletlenül történik a hanyatlás nálunk? "Jajjj beteg vagyok, jajj fáj a szívem" dalok miatt?

Látható rajtuk az élet szeretete és megbecsülése. Az alapvető tisztelet egymás iránt és mindez egy pontos élhető szabályokkal körbevett, pozitív közegben van benne.

Körbevittek minket az iskolában, ami 3 épületből állt. A lakó épület, ahol alszunk, eszünk és tanulunk. A zeneház, ahol első osztályú cuccokkal telenyomott stúdiók vannak és végül a színház épület, ahol a pince tele van kellékekkel, jelmezekkel.
Utólag csináltam pár képet.
http://picasaweb.google.com/ripperdave/IskolaMusicAndTheatreFolkHighschoolInToftlund#
Származási hely: Iskola Music and theatre folk highschool in Toftlund


Különféle játékokkal kezdtük az ismerkedést, hogy a neveket megtanuljuk. Aztán táncolást tanítottak. Ezek nagyon élvezetesek voltak. El is telet a hétfő.
A kaja minden alkalommal szuper volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése